September 2015 - Irafizah Ismail Pengedar Sah Shaklee

Saturday, 26 September 2015

Quote of the day #4

September 26, 2015 0
Quote of the day #4
If it doesn't challenge you,
it won't change you.

Friday, 25 September 2015

Mini Birthday Giveaway by MiminAdam

September 25, 2015 9
Mini Birthday Giveaway by MiminAdam
Salam Jumaat semua=)

Selamat makan daging korban jugak! Jaga pemakanan di hari mulia ni, ingat yang tersayang. Ok, hari ni Fiefi juga nak ajak korang semua join GA ni. GA dari MiminAdam.



Mini Birthday Giveaway by MiminAdam | seharian nak juga nak buat persediaan ni. Akhirnya! Mimin merasmikan Mini Birthday Giveaway byMiminAdam Bermula 1 September 2015 sehingga 30 September 2015. Penyertaan anda amat Mimin alu-alukan. Semoga berjaya !

Bismillahi.....


Mini Birthday Giveaway byMiminadam
WishBirthday Terbaik untuk Mimin:

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada para blogger

2. Copy coding kat bawah sekali
3. Mencipta WishBirthday yang menarik untuk Mimin
3. Klik sini :



4. Follow blog :
MiminAdam, MeraHussain. Shahira, Alfi Studio, Safurara, Khaty Aiman, Along, Ana jingga, sayidah Napisah, Noor Akma, Nurbeuty, Wawa, Wani, bahejabella, maisarahGrafix, Cik en, Farhain, Little Weirdo, Mimi Rheem, Rose, Ana, AishaIbrahim

5. Follow Instagram
MiminAdam, dalizgrafix, Shahira, rahimaim94, Wawa, maisarah_humaira, eintan_nurfuzie, Little Weirdo, Mimi Rheem, S A Beauty, NurBeautAnggun, alfiramadhani, ahkakgojes, aisya_zuhaili



Tarikh Tamat: 30 September 2015
Senarai Sponsor dan Hadiah
 
Ni wish birthday untuk Mimin:
Selamat menyambut ulangtahun kelahiran Mimin,
didoakan semoga sentiasa dalam rahmatNya,
berjaya dalam apa jua bidang diceburi,
serta sentiasa bahagia, ceria dan cantik =) 

Thursday, 24 September 2015

Hari ni Hari Raya Haji!

September 24, 2015 0
Hari ni Hari Raya Haji!
Salam Aidiladha buat semua!

Raikannya dengan jaga pemakanan anda =)

Wednesday, 23 September 2015

Doa Arafah: Waktu wukuf di Arafah, waktu mustajab doa!

September 23, 2015 0
Doa Arafah: Waktu wukuf di Arafah, waktu mustajab doa!
In sya Allah waktu Wuquf di Arafah akn bermula waktu Zuhur hingga Maghrib pd 9 Zulhijjah bersamaan 23/9/2015. Waktu M'sia 5.30 pm hingga 11.00pm. Gunakanlah waktu ini utk berdoa kerana ini adalah waktu yg amat mustajab. Selamat Beribadat!

Doa Arafah - Hari Arafah sudah hampir tiba. Sudahkah anda membuat senarai doa yang mahu anda pohon kepada Allah? Berikut adalah beberapa doa yang anda boleh masukkan dalam senarai anda, Insya Allah:
1. Ya Allah kurniakanlah padaku Kejayaan terbesar - selamat dari api neraka dan masuk ke Syurga Firdaus
2. Ya Allah masukkanlah aku dan keluargaku dalam golongan yg beriman.. yang menerima kitab amal di tangan kanan kami.
3. Ya Allah, Kurniakanlah padaku kematian yang diberkati. Izinkan aku mengucapkan syahadah sebelum aku menghembuskan nafas terakhir.  Kurniakanlah padaku syafaat Rasulullah (saw).
4. Ya Allah masukkanlah aku dalam kalangan Rasulullah (saw), keluarganya dan para sahabat di Syurga Firdaus.
5. Ya Allah selamatkanlah rakan-rakan bukan Islam saya dari neraka. Kurniakan mereka hidayah Islam.
6. Ya Allah, satukan aku dalam Syurga Firdaus dengan orang-orang yang aku sayangi semata-mata kerana Mu.
7 Ya Rabb, sempurnakan agamaku dan ibadatku. Selamatkan aku daripada kejahatan dan izinkan aku menyempurnakan sebahagian daripada agamaku.
8. Ya Allah terimalah amalan baikku dan tingkatkan pahala dan rahmat untukku. Padamkan dosa-dosaku dan ampunkan aku sepenuhnya. Limpahi rahmatMu untukku dan selamatkanlah aku dari kehinaan pada hari hitungan amal.
9. Ya Allah, apabila aku mati, biarlah jiwaku dan rekod amalanku menjadi amalan tertinggi
10. Ya Allah kurniakan aku, ibu bapaku, keluarga dan anak-anakku bimbingan, ketabahan dan peningkatan Iman.
11 Ya Allah, masukkan aku dalam golongan  yang Engkau lindungi, mendapat pengampunan Mu dan mendapat naungan pada hari ketika tidak ada naungan selain dari Arash Mu.
12. Oh Tuhanku, tingkatkan keyakinan dan tawakkalku padaMu. Janganlah ada keraguan dalam kepercayaanku dalam keesaan Mu, kehebatan Mu dan kekuasaan Mu.
13. Ya Allah tingkatkanlah kecintaanku untuk Mu dan Nabi Mu (saw).
14. Ya Allah ampunilah aku dan tingkatkanlah kurnian Rahmat dan Rezeki Mu
15 Ya Allah berilah aku lebih banyak peluang untuk berbuat baik dan mendapat keredhaanmu.
16. Ya Allah ya Rabb, sucikan niatku hanya untuk Mu semata dan lindungi aku dari menunjuk-nunjuk atau kebanggaan palsu. Selamatkan aku dari sifat angkuh, sombong, menunjuk nunjuk dan mengungkit ungkit nikmat.
17. Oh Penciptaku dan Tuhanku, jangan biarkan aku sendirian. Berkati aku dengan pasangan yang sesuai dan anak-anak yang akan menjadi penyejuk mataku.
18. Oh Tuhanku, jadikanlah aku dari orang-orang yang sabar dan patuh kepada Mu dan kepada ibu bapaku.
19. Selamatkanlah aku dari Fitnah Dajjal.
20. Selamatkanlah aku dari azab kubur dan azab api neraka.
21 Ya Allah, tingkatkanlah usahaku dalam kerja-kerja Sadakatul Jariah.
22 Ya Allah, berkati hidupku dengan kesihatan yang baik, agar aku dapat bersujud padamu dengan mudah sehingga akhir hayatku.
23 Ya Allah, lindungi aku dan seluruh umat Islam dalam menentang penindas-penindas yang zalim. Selamatkan kami dari fitnah dan permudahkanlah bagi kami mengharungi zaman yang sukar ini.
24. Tuhanku, berkati hidupku dengan yang terbaik di dunia ini, yang terbaik di akhirat nanti dan selamatkanlah aku dari api neraka. Sesungguhnya aku memang memerlukan kurniaan dari Mu Ya Allah.
25 Ya Allah tingkatkanlah kesyukuranku semata-mata kepada Mu.
26. Ya Rabb, selamatkan aku dari kemunafikan.
27 Ya Allah, izinkan aku dan isteriku menjadi antara jemaah menunaikan Haji sebelum kami dijemput olehMu..
28 Ya Allah lindungi kami dari syaitan, jin dan arak. Lindungi kami dari perbuatan jahat dan niat mereka.
29 Ya Allah ampuni dan berilah rahmat kepada ibu bapa kami, kerana mereka menjaga kami ketika kami masih kecil.
30 Ya Allah, aku berdoa dan memohon daripadamu untuk mengurniakan bimbingan kepada pemuda dan umat Islam. Selamatkan kami semua dari kufur, putus asa, salah laku dan syirik.
31 Ya Allah berikan aku kekuatan untuk melawan kemalasan dan tidur, semoga aku dapat bangun untuk tahajjud dan solat subuh setiap hari.
Amiin Ya Allah..
Sumber: Group Whatsapp
Jom kawan-kawan, guna peluang yang ada ni dengan sebaik-baiknya.
Jom submit doa pada Yang Maha Esa, Yang Memiliki Segala-galanya.

Tuesday, 22 September 2015

Segmen "Ucing Nak Url"

September 22, 2015 3
Segmen "Ucing Nak Url"
http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/09/segmen-ucing-nak-url.html
Ucing Kadayan

kawan-kawan...

mohle, menjoinkan diri anda dalam segmen ni =)
klik banner untuk join ye!

sekian. 

Saturday, 19 September 2015

Friday, 18 September 2015

Quote of the day #2

September 18, 2015 0
Quote of the day #2
Cara terbaik
untuk
meramal masa depan
adalah
dengan menciptakannya.


Thursday, 17 September 2015

THE BAKER'S COTTAGE MOONCAKE GIVEAWAY BY AYUNI RAFILAH

September 17, 2015 0
THE BAKER'S COTTAGE MOONCAKE GIVEAWAY  BY AYUNI RAFILAH


GA ni menarik, sebab hadiahnya 
kek bulan The Baker's Cotttage!


Jom join GA ni,
mana taw murah rezeki dapat rasa kek bulan =)


Wish me luck k !

Wednesday, 16 September 2015

BROOCH Mini Giveaway

September 16, 2015 1
BROOCH Mini Giveaway

Kawan-kawan, jom join GA ni.

Jom sambil  blogwalking, sambil bagi sokongan kawan blogger kita ni,
InsyaAllah, ada rezeki dapat brooch comel =)

GA last 22 September 2015, jam 11.59 malam.
Meh, meh,  sempat lagi ni!

Syarat2  pon simple je.

Wish me luck k!
&
Good luck too!

Monday, 14 September 2015

Quote of the day #1

September 14, 2015 0
Quote of the day #1
Kehidupan anda pada masa hadapan
bergantung kepada 
perancangan anda pada masa ini.


GIVEAWAY 2nd ANNIVERSARY BLOG AKIF IMTIYAZ

September 14, 2015 3
GIVEAWAY 2nd ANNIVERSARY BLOG AKIF IMTIYAZ

Hadiah GA ni ditaja oleh Halwa Attire.

Halwa Attire

Halwa Attire

Halwa Attire

Halwa Attire

Contoh di atas antara pakaian di Halwa Attire.
Cantikkan?
Cantikkan?
Cantikkan?


Misi Halwa Attire.
"Membantu wanita diluar sana BERJIMAT dengan menyediakan pakaian yang BUKAN hanya boleh dipakai semasa MENGANDUNG tetapi juga BOLEH DIPAKAI selepas MELAHIRKAN anak"

Untuk melihat pelbagai gaya dan design boleh kunjungi:
Instagram: halwaattire


Ohya! GA ni berakhir 15 September 2015.
Sempat lagi anda nak join ni!

Good luck!

Aidil Adha GiveAway By Dyana Hassan

September 14, 2015 1
Aidil Adha GiveAway By Dyana Hassan




3 Baju kurung Saloma untuk dimenangi!
Boleh pakai raya aidiladha nanti =)

Fiefi baru je berblog ni, so baru 'kenal'  
blogger comel ni


So sebab-sebab blog Dyana Hassan berbaloi untuk di follow
termasuklah:
1. ayat dan entri yang santai tapi ada ilmu nak dikongsikan
2. banyak review yang diberikan untuk produk2 yang mana boleh kita servay dulu before nak beli
3. adanya food review yang best2
4. tuan punya blog comel
5. blog yang simple n nice

Ohya last day GA ni 15 September 2015.
Sempat lagi korang nak join =)
Leh tengok syarat GA kat sini

Kawan2 blogger jom join

Saturday, 12 September 2015

Az Zahin Turns 5 Giveaway by sihatcomelceria.com

September 12, 2015 0
Az Zahin Turns 5 Giveaway by sihatcomelceria.com


Cute je si comel ni kan?
Itulah Az Zahin, anak sulung Nad.

So sempena ulangtahun Az Zahin ke 5, Nad telah mengadakan GA ni.


Tempoh GA ialah dari 4 September hingga 26 September (Az Zahin's birthday)!

So apalagi, mehlaa join GA ni,
hadiah dari Australia =)

Nak join klik banner kat atas ye!

Good luck!

Friday, 11 September 2015

Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1

September 11, 2015 1
Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1


Jom kawan-kawan sertai GA ni.
Sambil sapport, sambil tambah kenalan.
Syarat pon, simple je =)

 1. Follow belog IMPIANA CIK YANIE *WAJIB!*
 2. Follow instagram [ yanieninie] & [impiana_cikyanie] *TAK WAJIB PUN*
 3. Buat entri tajuk "Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1" and copy banner kat atas serta BACKLINK kat entri original.
 4. LETAK link entri korang kat kotak komen.

 Goodluck :)

Ohya, GA ni tamat pada 25 SEPTEMBER 2015 !

6 Tips Menyimpan Mainan Anak-anak Soleh dan Solehah.

September 11, 2015 4
6 Tips Menyimpan Mainan Anak-anak Soleh dan Solehah.
Siapa suka rumah yang bersepah? 

Haha..konfem semua nak rumah yang elok teratur perhiasannya, bersih, cantik kan...Tapi sejak kehadiran si comel soleh solehah ni, konfem rumah hari-hari bersepah dengan mainan diorang kan? Siapa ada masalah macam ni? Sila senyum =)

Ni ada panduan simpan mainan anak-anak yang nak Fiefi kongsikan.

1. Berfikir secara berhemat.
Anda boleh menggunakan kotak kasut kecil dan besar untuk menyimpan mainan dan disimpan di ruang khusus. Contohnya, kotak besar untuk barangan lebih besar dan kotak kecil untuk mainan bersaix kecil. Bakul plastik untuk menyimpan mainan lembut seperti teddy bear.

2. Simpan mainan mengikut kategori.
Contohnya, kereta, bola, anak patung, dan sebagainya. Labelkan kotak mengikut kategori bagi memudahkan anda mencari dan menyimpan barang mainan itu semula.

3. Simpan di tempat mudah.
Seeloknya, letak kotak simpanan tersebut di tempat yang mudah diambil oleh anak tanpa mencederakan sesiapa semasa mengambil mainan yang diinginkan.

4. Mainan bersaiz besar hendaklah disusun memanjang di rak khusus.
Misalnya, anak patung haiwan dan kereta mainan berukuran besar. Cara ini dapat dilakukan untuk mainan anak yang tidak digunakan lagi.

5. Elak kotak dan penutup yang berat.
Bila ingin menggunakan kotak khusus, elakkan penutup yang berat untuk mengelakkan dari sebarang kecederaan.

6. Asingkan mainan mengikut tempat.
Mainan yang dibuat dari papan seperti catur atau monopoli hendaklah disimpan dalam almari khusus dengan mengaturnya di tepi. Jangan menyusunnya menegak kerana boleh merosakkan mainan yang berada di bahagian bawah. Anda boleh letakkan mainan yang lebih ringan di atasnya superti puzzle atau anak patung.

~sumber: koleksi buku2ku

Moga bermanfaat!

Thursday, 10 September 2015

Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi

September 10, 2015 9
Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi




Siapa suka makan coklat? 

Meh, join giveaway Dyan Zakhi.

Syaratnya:

  1. Follow blog Dyan
  2. Tepek banner (copy je kat atas tu) & buat entri “Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi"
  3. Letak banner url entry kat komen
Mudah je kan =)

Ohya! klik banner untuk join =)

'budak' baru blogging,
Fiefi Irafizah






Tuesday, 8 September 2015

Giveaway 1.0 by ENA

September 08, 2015 5
Giveaway 1.0 by ENA


Klik banner untuk join dan info =)

Dah hari terakhir segmen giveaway 1.0 by Ena ni tapi alang-alang dah follow, jom bagi sokongan kat Ena. Bagi mengeratkan lagi ukhwah yang dibina.

'budak' baru blogging,
Fiefi Irafizah