October 2015 - Kedai Vitamin Changlun.

Saturday, 31 October 2015

Segmen Bloglist & Blogwalking Sally Samsaiman

October 31, 2015 4
Segmen Bloglist & Blogwalking Sally Samsaiman



Segmen ni akan berlansung selama 3 hari sahaja...bermula 31 Oktober sehingga 2 November 2015.
Jom meriahkannya =)

Friday, 30 October 2015

Segmen: Jom Tingkatkan Followers

October 30, 2015 1
Segmen: Jom Tingkatkan Followers


blogfiefi.blogspot.com sekarang baru ada 37 orang followers je :)

Nak tag: 1.Afidah  2. shahida

ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!

October 30, 2015 1
ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

October 30, 2015 4
Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

October 30, 2015 2
GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY
GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY



JOM MERIAHKAN SEGMEN 
KLIK BANNER SEGMEN UNTUK INFO LANJUT

DETAIL SEGMEN

** 19 PEMENANG DI CARI
** MULA : 21 OKTOBER 2015
** TAMAT : 31 OKTOBER 2015


GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally,  Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.

FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

October 30, 2015 8
FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

http://mamadarwiish.blogspot.my/2015/09/fuyooo-giveaway-by-mama-darwiish.html


FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish
Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini

Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email

Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/  

Follow G+ :  :
Khalid Kyle
Blurrydino
 
Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care

Follow Instagram :
@qyrabeautycare

Jom join..Good luck =) 
Fiefi tag 1) Puan Wawa 2) MekZumbie 3) NanaKimie

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1

October 30, 2015 7
Giveaway Nurfuzie Dot Com #1
http://www.nurfuzie.com/2015/10/give-away-nurfuzie-dot-com-1-bernilai.html



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

October 30, 2015 3
OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

Salam Jumaat buat semua =)
Korang dah join GA ni?
Esok last, sempat lagi ni..
 
Blog 'MEKZUMBIE' ni Fiefi mula terjah sebab tengok ramai je
kawan-kawan blogger duk join GA ni. Itulah permulaan kenal blog MekZumbie ni, sebab Fiefi baru je berblog ni =)
Moga lepas ni rajin singgah dan baca nukilan percutian Mek Zumbie.
Lagipun, blognya yang kemas dan teratur.

Ok, tu je serba ringkas cerita pasal blog MekZumbie ni. 
Nak join klik banner kat atas ye.

 Harap Fiefi bertuah kali ni.Doakan ye =)
Untuk yang lain semoga berjaya!

 

Wednesday, 28 October 2015

Quote of the day #11

October 28, 2015 1
Quote of the day #11
Life is short.
Smile while you
still have teeth :)

Nice je kan! Lagipun senyum tu 1 sedekah :)

Biasanya yang menyebabkan tak senyum ni mungkin sebab sedih, stress, cuak, takut, dan sewaktu dengannya kan? Takpe, semua tu fitrah hidup dan normal k!

Jadinya, kenalah tahu 'cara' anda nak senyum kembali ye!

Tuesday, 27 October 2015

Quote of the day #10

October 27, 2015 1
Quote of the day #10
Berakit-rakit ke hulu,
Betenang-renang ke tepian,
Bersakit-sakit dahulu,
Bersenang-senang kemudian.

Monday, 26 October 2015

GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE

October 26, 2015 5
GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE




Assalamualaikum semua :)
Jom tambah kawan baru, blogwalking satu sama lain dan eratkan lagi silaturrahim sesama bloger.
Itulah antara objektif GA ni.

More info, klik pic kat atas.
Cepat! 27 Oktober 2015 last.

Good luck!

Sunday, 25 October 2015

2nd Segmen Bloglist by itsmelyya.blogspot.my

October 25, 2015 1
2nd Segmen Bloglist by itsmelyya.blogspot.my
Assalamualaikum semua..
Jejoms kita meriahkan segmen bloglist ni :)
Sambil menambah lagi kenalan blogger.
Klik gambar untuk join ye:)


Saturday, 24 October 2015

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

October 24, 2015 5
Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh
Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh
Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Kalau dah jodoh,tak ke mana...kata orang-orang tua kan. Tapi ni ada novel kalau dah jodoh =)

InsyaAllah kalau ada rezeki, dapat sebuah:)
Mudah je..jom join GA irrayyan ni.

segmen blogwalking by mirza syazwina

October 24, 2015 14
segmen blogwalking by mirza syazwina

Assalamualaikum semua:)

Jom korang join segmen blogwalking ni.
Malam ni kol 12 tamat.
Klik banner kat atas untuk join!

Wednesday, 21 October 2015

Jom Puasa Esok! Ketahui hari yang disunatkan puasa dalam bulan Muharram tahun 1437H.

October 21, 2015 0
Jom Puasa Esok! Ketahui hari yang disunatkan puasa dalam bulan Muharram tahun 1437H.
 Tahukah Anda...?

Jangan lupa puasa - esok Khamis 22 Okt = 9 Muharram = Hari Tasu'a dan Jumaat 23 Okt = Hari Asyura' -
Jom kita BERPUASA 

Tahun 1437H mempunyai satu minggu mengumpul ibadah puasa yang sangat hebat:
1⃣- Hari KHAMIS - ESOK 
9 MUHARRAM (22/10/15)
Hari Tasu'a dan diangkat amalan padanya.
(Hr Ahmad, Abu Daud, Tirmizi dan Nasa'i).
2⃣- Jumaat
10 Muharram (23/10/15)
Hari Asyura'
3⃣- Sabtu
11 Muharram (24/10/15)
satu hari selepas Asyura'
4⃣- Ahad :
12 Muharram (25/10/15)
- tiada pengkhususan puasa
(No specific fasting)

 Hari2 Baid - hari2 putih (13,14 & 15 setiap bulan)
5⃣- Isnin :
13 Muharram (26/10/15)
Hari pertama hari baidh
6⃣- Selasa :
14 Muharram (27/10/15)
Hari kedua hari baidh
7⃣- Rabu :
15 Muharram (28/10/15)
Hari terakhir hari baidh
8⃣- Khamis :
16 Muharram (29/10/15)
Hari yang diangkat padanya amalan.

❤️Sebarkan untuk sama2 kita menghidupkan sunnah!
 إن شاء الله


Daripada Abi Hurairah rh, daripada Nabi -صلى الله عليه وسلم-, Baginda bersabda:
"Puasa paling afdhal sesudah bulan Ramadhan adalah bulan Allah yang kalian panggil Muharram. Solat paling afdhal sesudah yang fardhu adalah mendirikan malam"
 [Sahih Muslim]

Tuesday, 20 October 2015

Quote of the day #9

October 20, 2015 0
Quote of the day #9

Nothing is impossible, the word itself says I'M POSSIBLE :)

Yakinlah, usah bersedih!
Tiada yang mustahil :)



Saturday, 17 October 2015

Quote of the day #8

October 17, 2015 0
Quote of the day #8

Pendek kata, jangan cepat berputus asa. Setiap masalah mesti ada penyelesaiannya.
Tenangkan diri, betulkan fokus, sambung kembali 'perjalanan' ke destinasi anda, iaitu mencapai apa yang anda impikan =)

Friday, 16 October 2015

“Giveaway 1.0 by sovitamin.com dan Travelkaja“

October 16, 2015 2
“Giveaway 1.0 by sovitamin.com dan Travelkaja“
Salam Jumaat buat semua =)

Ada tak sesiapa nak Hand Made Fridge Magnet yang telah diukir dan diwarnakan dengan cantik sekali macam dalam gambar di bawah ni?

InsyaAllah, kalau dah rezeki anda, tak ke mana. Tapi first of all, kenalah join GA ni.

Tempoh GA ni bermula 4 hingga 31 Oktober 2015 ye kawan-kawan!

Jom memeriahkan GA ni sambil menambah kenalan blogger =)

Good luck !

Tuesday, 13 October 2015

Esok, Awal Muharram 1437H!

October 13, 2015 0
Esok, Awal Muharram 1437H!
Jom sama-sama siapkan diri dan berikan masa untuk membaca Doa Akhir dan Awal Tahun.





Sumber: darulmurtadza.com 


Wednesday, 7 October 2015

Giveaway:Novel Kesayangans

October 07, 2015 4
Giveaway:Novel Kesayangans

Saya inginkan novel kesayangans kerana
Lagipun suka membaca adalah amalan yang mulia =)
Baca novel ni menarikknya dapat memberikan pengajaran yang tersembunyi
melalui
watak dan juga plot cerita.
Bukan baca kosong je taw!

Kawan-kawan yang suka membaca tu,
mehle join GA ni.
Ada rezeki, dapat tambah koleksi bahan bacaan =)

Wish me luck and good luck too!



Monday, 5 October 2015

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com

October 05, 2015 7
Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com


Jom join GA ni.
Sambil tambah kenalan blogger,sambil menjemput rezeki =)

Mana tahu ada rezeki, untung dapat tudung bawal Adijuma!




Sunday, 4 October 2015

Quote of the day #6

October 04, 2015 0
Quote of the day #6
Jangan mudah putus asa!
Kuatkan hati, cekal dan fokus!

Thursday, 1 October 2015

Quote of the day #5

October 01, 2015 0
Quote of the day #5
You'll never be brave  if you don't get hurt.

You'll never learn if you don''t make mistakes.

You'll never be successful if you don't encounter failure.

Image result for quotes about life