November 2015 - irafizah.com

Monday, 30 November 2015

Sunday, 29 November 2015

Mini Giveaway YanieYusuf.com

November 29, 2015 0
Mini Giveaway YanieYusuf.com
http://www.yanieyusuf.com/2015/11/mini-giveaway-yanieyusufcom.html Tarikh akhir: 30 November 2015 (Sehingga jam 1159 malam)

Saturday, 28 November 2015

3D GIVEAWAY BY IY&SYARIZWAN

November 28, 2015 2
3D GIVEAWAY BY IY&SYARIZWAN

3d puzzle untuk dimiliki =)
bagi yang berminat, sila klik banner dan join!
ESOK last.
sempat lagi nak join ni, syaratnya pun mudah je.
jom meriahkannya =)
 

Friday, 27 November 2015

Birthday Giveaway by Eina ~ Cerita Cantik Sihat

November 27, 2015 3
Birthday Giveaway by Eina ~ Cerita Cantik Sihat
http://www.vitaminkesihatansejagat.com/2015/11/birthday-giveaway-by-eina-cerita-cantik.html 

salam jumaat buat semua =)

lama tak berentri blog. 
hari ni cari mood blogging dengan join giveaway ni.
nway, hari ni last ye!

nak join klik banner =)

Saturday, 21 November 2015

Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi

November 21, 2015 1
Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi
http://iampiegirl.blogspot.my/2015/11/segmen-bloglist-dec-15-jan-16-by-afidah.html 

Blog sis fidah ni, ok, nice, simple, 'tak berat',
warna biru yang menghiasi menenangkan,
entri2 yang dikongsikan pun ok.

hehe, jangan marah yee, sebab bnyak ok je.
nanti Fiefi singgah lagi blog sis ye =)

Follower ke berapa tak ingat, sebab dah lama follow, 
kenal blog ni pun sebab banyak segmen yang disertai bersama =)


ohya! sesiapa yang join segmen ni klik banner ye!

Friday, 20 November 2015

Segmen Bloglist Meletop Sheila Inspire.

November 20, 2015 1
Segmen Bloglist Meletop Sheila Inspire.
http://www.sheilainspire.com/2015/11/segmen-bloglist-meletop-sheila-inspire.html

ni IG Fiefi:  fiefiismail

seriusly, mudah je syarat2 segmen ni,
jom meriahkannya =)
klik banner untuk join!

Monday, 16 November 2015

1St GIVEAWAY By MB

November 16, 2015 10
1St GIVEAWAY By MB


 1st GIVEAWAY MagicBaked 

Jom meriahkan GA ni.
Klik banner untuk join =)
Tamat 29 November 2015.

Fiefi nak ajak sis afidah, wani dan eyda join sekali =)

Good luck!

Sunday, 15 November 2015

Giveaway Simple by cik akak & sponser.

November 15, 2015 9
Giveaway Simple by cik akak & sponser.
Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Saturday, 14 November 2015

Friday, 13 November 2015

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

November 13, 2015 2
Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

Thursday, 12 November 2015

Giveaway Duit Saku Dari BBL

November 12, 2015 7
Giveaway Duit Saku Dari BBL


Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

#Masukkan blog BBL dalam Bloglist Korang

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Wednesday, 11 November 2015

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip

November 11, 2015 3
Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip
http://besidesme21.blogspot.my/2015/11/giveaway-duit-saku-bawal-aidijuma-by.html 

Selamat pagi semua =)

Jom meriahkan GA ni.
Last 30 November ni.
Fiefi nak ajak Afidah, Adda, dan Kak Farah meriahkan juga GA ni. Klik banner untuk join.
Good luck =)

Ohya! Untuk Cik Tulip, selam kenal. bagi Fiefi, nice dan simple blog, ada chatbox boleh bagi ruang untuk sesiapa singgah kat situ tinggalkan jejak dan tak 'berat' .

Monday, 9 November 2015

7 Tabiat Yang Boleh Mengundang Bahaya Pada Kesihatan Kita!

November 09, 2015 1
7 Tabiat Yang Boleh Mengundang Bahaya Pada Kesihatan Kita!

Tanpa kita sedari, adakalanya tabiat yang kita gemari itu boleh mengundang bahaya pada kesihatan kita. Hohoho, jom baca ada tak tabiat kegemaran korang dalam senarai berikut. Kalau ada, jom ubah! Kalau takde, Al hamdulillah dan take note =)

Tabiat-tabiat kebiasaan berikut perlu diubah andai mahu kesihatan anda di tahap terbaik. 

SILANG KAKI
• Duduk dengan menyilang kaki boleh meningkatkan tekanan darah systolic (tekanan ketika jantung berdenyut sambil mengepam darah) sehingga 7% dan tekanan darah dialostic sehingga 2%. Sebaiknya, elakkan menyilang kaki lebih daripada 15 minit dan jangan duduk dengan posisi dan tempat yang sama lebih dari 45 minit.

TIDUR MENIARAP SEPANJANG MALAM
• Posisi ini memang membuatkan anda lebih mudah untuk tertidur. Namun, elakkan dari tidur terlalu lama dalam posisi ini kerana leher anda boleh mengganggu peraliran darah. Posisi tidur yang baik adalah terlentang atau mengiring sambil memeluk bantal di antara kaki.

MENGENAKAN TALI PINGGANG TERLALU KETAT
• Mengikat tali pinggang terlalu ketat juga boleh mengganggu sistem penghadaman anda dan akan menekan perut serta organ dalaman. Kesannya, proses penghadaman tidak berjalan dengan baik. Pastikan anda mengenakan tali pinggang dengan ukuran yang normal. Duduk dengan selesa, tidak membongkok dan bernafas dengan normal.

BEG TANGAN DI SISI
• Kebanyakan anda membawa beg tangan yang disangkut di bahu pada sisi yang sama. Kebiasaan inilah yang mengakibatkan ketidakseimbangan otot dan menyebabkan rasa sengal. Sebaiknya, jangan membawa barang terlalu banyak dalam beg dan keraplah berganti antara bahu kiri dan kanan.

TERUS LAKUKAN REGANGAN SELEPAS BANGUN TIDUR
• Ketika bangun tidur, anda biasa melakukan regangan badan. Jangan begitu, kerana kebiasaan ini boleh merosakkan sendi pada tulang belakang. Kesannya anda sakit pada bahagian punggung dan leher. Disarankan selepas bangun tidur, lebih baik anda terus bangun, berjalan di sekeliling rumah, minum air putih atau menggosok gigi.

KERAP MEMBONGKOK
• Dengan membongkok, ia boleh menyebabkan rasa sakit pada bahagian bahu dan memberi tekanan kepada tulang belikat anda.

MEMAKAI JEANS TERLALU KETAT
• Skinny jeans atau jeans terlalu ketat memang menjadi trend sekarang ini. Namun, jika dipakai setiap hari, ia boleh menyebabkan masalah kesihatan kerana ia menghadkan gerakan badan anda dan merasa kurang selesa dengan aktiviti yang anda lakukan. Malah, jeans terlalu ketat juga berpotensi menekan pengaliran darah.


Sekian, coretan perkongsian kali ni. Sumber dari sini.
Semoga memberi manfaat buat semua!


Sharing is caring!



GIVE AWAY PARTAY!!

November 09, 2015 2
GIVE AWAY PARTAY!!


http://dont-promise.blogspot.my/2015/11/give-away-partay.html


Khas entri ni, buat Hana yang baru dikenali,
  1. Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke 19 (betolkan?,,haha). 
  2. Semoga sentiasa dalam rahmatNya. 
  3. Berjaya dalam kehidupan dunia, akhirat. 
  4. Cantik, comel, cun selalu.
  5. Juga, semoga sentiasa sihat, gembira, ceria bersama insan-insan tersayang.
Ikhlas dari Fiefi yang baru follow #250 Hana =)

Starlavenderluna 2nd GiftAway

November 09, 2015 1
Starlavenderluna 2nd GiftAway
http://starlavenderluna.blogspot.my/2015/11/my-2nd-giftaway-by-starlavenderluna.html


 jom sertai GA ni. syarat-syarat pun, mudah je =)
klik banner untuk join!