Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee. - Irafizah Ismail Pengedar Sah Shaklee

Wednesday, 27 September 2017

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.


Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada di pasaran. Ia merupakan multivitamin pertama yang dicipta iaitu pada tahun 1915 oleh pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C. Shaklee. Pada awalnya diberikan nama 'Vitalized-Mineral' dan perkataan singkatannya 'vitamin' telah digunakan hingga sekarang. Vitalized-Mineral pada mulanya dicipta dalam bentuk cecair dan dengan peningkatan teknologi ianya telah dicipta dalam bentuk tablet.

Menariknya, terdapat 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral seperti yang disarankan oleh RDA. 12 vitamin tersebut ialah vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin D, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B12, asid folik dan biotin. Tujuh mineral termasuklah kalsium, magnesium, fosforus, copper, iodin, zink dan zat besi.

Dalam sehari disarankan mengambil 2 biji Vitalea dan ini bersamaan dengan khasiat korang makan sebanyak 40 jenis lauk :) Sebotol pulak ada 120 biji, jadinya boleh bertahan selama 4 bulan. Jimat banyak kan?

Vitalea ni tabletnya disaluti dengan serbuk spirulina. Yang bestnya, bila makan Vitalea ni dia cepat larut dan pantas diserap badan. Ini kerana tablet Vitalea dihasilkan melalui teknologi eksplosif yang kompleks disebut 'Expo-Tab'. Teknologi ini membolehkan Vitalea kekal sementara waktu dalam sistem pencernaan dan kemudian dengan cepat ia akan 'meledak' untuk bebaskan nutrisi didalamnya (pelepasan segera). 

Ohyaa.. ujian klinikal juga telah dijalankan dan mendapati golongan yang mengambil Vitalea secara konsisten selama setahun mampu mengurangkan risiko sakit sebanyak 65%. So, jangan ragu-ragu nak amalkan Vitalea ni. Lagi pulak, dia ni telah menjalani 340 ujian kawal mutu.
Haa... dah kenal Vitalea Iron Formula Shaklee ni, bolehlah cuba ye sebagai ikhtiar nak kekalkan tahap kesihatan diri kearah yang lebih baik :) 

Hubungi Fiefi untu dapatkan Vitalea Shaklee.


Fiefi,
012-266.0427
Pengedar Shaklee Kedah
COD: Changlun, Bukit Kayu Hitam, UUM Sintok
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


No comments:

Post a Comment