3 Kisah Ostematrix Dari Insan Bergelar Seorang Ibu. - Kedai Vitamin Changlun.

Thursday, 12 October 2017

3 Kisah Ostematrix Dari Insan Bergelar Seorang Ibu.

Kisah Ibu 1.

Alia pun sangat-sangat suka Ostematrik. .Sokmo travel balik kampung ostematrik dan nutriferon item paling penting kena bawa..

Bezanya pregnant yang ketiga ni:
-Alia tak sembelit lagi
-Alia takde berdarah gigi
-Alia takde kejang kaki lagi..bak kata org utara 'tarik mengkarung' haha

Before ni masa pregnant 1st dan 2nd husbnd selalu jadi mangsa kena bangun tengah malam betulkan balik kaki..haha

Lagi 1 jarak antara anak 2nd dan insyaAllah 3rd ni agak dekat..so memang perlukan kalsium yang cukup..sebab Alia ibu mengandung yang bekerja, uruskan anak-anak yang memang sangat lasak, mengajar kelas semua kena naik tangga even bilik guru pun tingkat atas..haha dan rumah pun tingkat atas..means kena naik tangga je tiap-tiap hari.. I love Ostematrik! !! ~Aliatun Husna Bt Salleh


Kisah Ibu 2.

Saya mula-mula amik oste ni sebab selalu sakit-sakit belakang dan pinggang...Memang dari sebelum khawin selalu sakit pinggang sebab banyak kali jatuh masa main sukan zaman sekolah-sekolah dulu..Tambah sakit pinggang lepas bersalin dan menyusu anak..Mungkin sebab asyik duk mengiring kiri kanan je kan tu yang lagi sakit pinggang..

Lepas anak da tak menyusu pon still ada lagi..Bayangkan sekarang anak da umur 7 tahun nak tidor mengiring pon rase sakit...Alhamdulillah lepas di rekomen kan oleh mak shaklee saya supaya amik oste ni, lama-lama sakit tu da makin hilang.

Sekarang, Ahamdulillah memang da tak rase sakit pinggang dan belakang..Cuma sesekali terskip makan tu memang ada rase sakit jugak..hihi..Itula sebab utama yang boleh jatuh cinta dengan oste..

Bonus lain oste ni best sebab melawaskan...

Dan bonus paling gempak yang dapat bile sesekali 'ter'bergaduh manja dengan en.somi..cepat-cepat telan oste ni then tidor..Bangun pagi esok tenang je hilang habis rasa-rasa yang nak marah tu...kuikuikui..Oste memang terbaikkklahhhh...=) ~Nor Aini Jusoh


Kisah Ibu 3.

Nak syer jugak. Ostematrix memang stok yang tak pernah putus di rumah.

Sepanjang mengandung dan lahirkan 3 orang anak, memang tak pernah ambik any Supplement kalsium sebabnya mesti ada masalah sembelit. Tapi syukur I met Ostematrix sebab ia sebaliknya melawaskan.

Minum susu pulak ada alahan, mudah kena flu. Kalau tak cepatlah bongkok nanti sebab all 3 fully breastfed babies. Banyak zat kalsium dah supply kat anak-anak ni..

Kalau badan penat, malam mesti tak lupa ambil , then esok pagi bangun rasa segar dan hilang sakit-sakit badan semalam. Last but not least dah takde masalah bengkak gusi dan sakit gigi selalu dah..I love Ostematrix! ~Azlina Alin




Ya, memang sangat rekomen kan ibu-ibu mengamalkan Ostematrix, iaitu sejenis suplemen kalsium. Sangat baik untuk kesihatan tulang kita. Kalsium ni ibarat makanan untuk tulang-tulang kita. Kalau tak bekalkan kalsium yang cukup untuk tulang kita, camne kesihatan tulang kita nanti. Bila dah berusia pun, pasti kita nak mudah bergerak ke sana sini kan.

Yang pasti dengan mengambil Ostematrix, kalsium, magnesium, vitamin D dan beberapa mineral lain yang membantu penyerapan kalsium lebih baik dibekalkan sekali. So, sekali telan, semua dah ada. Lengkap.

Mana yang berminat mahu cuba Ostematrix boleh hubungi Fiefi k :)


Fiefi,
012-266.0427
Pengedar Shaklee Kedah
COD: Changlun, Bukit Kayu Hitam, UUM Sintok
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


1 comment: