2018 - Kedai Vitamin Changlun.

Saturday, 18 August 2018

Tiada Lagi Masalah-masalah Macam Mengandung Sebelum Ni.

August 18, 2018 0
Tiada Lagi Masalah-masalah Macam Mengandung Sebelum Ni.
"Akak suka ambil oste..sebab bila bangun tido rasa bertenaga..

1st time ambil oste masa pregnan anak ketiga..Oste memang best..sebab dah takde masalah-masalah ni lagi macam pregnan yang lepas..
  • gusi dah tak berdarah
  • masalah sembelit bila prgenan dah takde
  • rasa cergas je bila nak pergi ofis
  • sakit pinggang dah takde
  • tak kena simpul biawak (kejang kaki)
Paling best pengalaman ngan oste ni..memang beza dari masa pregnan yang lain..12 hari dalam bulan puasa sebelum melahirkan..setiap hari masak..tak pernah miss..Puasa pun tak letih..Lagi bertenaga dari orang yang tak pregnan..hahaha

Ostematrix Shaklee memang terbaik!!!" - Puan Sarah Baseri

Testimoni Ostematrix Shaklee
Ostematrix Shaklee. Pil Kalsium Terbaik.

Mahu cuba Ostematrix Shaklee juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun.
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam dan UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Friday, 17 August 2018

Testimoni Ostematrix Shaklee : Pengalaman Puan Yat Hayati

August 17, 2018 0
Testimoni Ostematrix Shaklee : Pengalaman Puan Yat Hayati
"Yat pun suka oste ni. Tiap-tiap malam wajib telan. Paling ketara kesannya LAWAS. Lepas bersalinkan Dasuki, Yat ada buasir..ha, kalo sembelit, memang nayelaa...hehehe

Dulu sangat takut nak membuang, lagi-lagi kalo berhari tak membuang..tapi..sekarang dah tak risau ;-) .Masa pregnant kan Dasuki, selalu lenguh-lenguh betis...so far, dah 3 bulan ni takde lagi laa spa kat rumah..tukang urut-urut ni..

Hubby pun amik jugak, sebab ada pengalaman jatuh moto masa belajar. Cepat sakitdan lenguh pinggang..Lepas amik oste, takde lagi nak suruh urut/pijak pinggang dia tu.

Mak ayah kat kampung amik. Bulan promo wajib restok banyak-banyak kat diorang...;-) " - Puan Yat Hayati

Testimoni Ostematrix Shaklee
Andai anda atau insan tersayang anda ada mengalami masalah yang sama seperti Puan Yat Hayati boleh cuba ikhtiar dengan Ostematrix. Nak tahu Ostematrix ni siapa lagi boleh makan? Boleh klik sini.

Ostematrix Shaklee. Pil kalsium terbaik.

Mahu dapatkan Ostematrix, boleh hubungi Fiefi k.

www.wasap.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Thursday, 16 August 2018

Saya Suka Ostematrix !

August 16, 2018 0
Saya Suka Ostematrix !
Ostematrix Shaklee. Pil Kalsium Te

" Oste....Saya suka sangattttt!!!

Lawas - ganti Alfalfa masa baby kena jaundise. No more trauma masa poo poo...hihi.

Murah - betul kata Noor Afifah Mohd Baharuddin. Kat farmasi pil kalsium/caltrate memang mahal. Jauh beza. So why pay  more? Jadi pengguna bijak sudah :)

Magnesium - Buatkan Oste ni lagi UNIK. Magnesium elemen penting sebagai anti stress dan kurangkan sakit kepala/migrain. Bye bye En. Penadol, paracetamol, ponstan dlll. TERBAIK.

Lagi ISTIMEWA, Oste ni dari sumber semulajadi, Laut Mati :)" - Puan Aseha Yahaya

Testimoni Ostematrix Shaklee


Jom ketahui lebih lanjut tentang Ostematrix Shaklee, klik sini.

Nak baca banyak lagi testimoni Ostematrix, boleh baca sini.

Mahu cuba Ostematrix juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM,Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Wednesday, 15 August 2018

Testimoni Ostematrix : Pengalaman Nabila Mohammad

August 15, 2018 0
Testimoni Ostematrix : Pengalaman Nabila Mohammad
"Saya suka makan Ostematrix time period. Before ni, MIL ada suggestkan, tapi tak nak makan pun sebab dah makan GLA.

Nak jadikan cerita, pergi jalan-jalanSabah last year, telan Ostematrix pagi tu sebab takut kaki lenguh. 1st day  period tak rasa apa-apa pun. Takde lenguh-lenguh atau sakit-sakit. Penangan Oste! Sejak tu, setiap kali period, mesti telan Oste :)" - Nabila  Mohammad



Jom baca lebih lagi tentang Ostematrix di sini.

Mahu tahu apa komen-komen pengguna Ostematrix tercinta, boleh baca sini.


Nak cuba Ostematrix juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM,  Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Tuesday, 14 August 2018

Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Anna Eddy

August 14, 2018 0
Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Anna Eddy
"Saya baru bersalin anak ke-3. Seorang Princess yang sangat adorable. Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin Shaklee untutk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dengan vitamin Shaklee untuk kehamilan.

Sepanjang kehamilan anak ke-3, saya ambil Vitalea, Vita C, B Complex, Omega Guard, dan Ostematrix since saya memang tak suka minum susu.

Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation.

Sampai lah ke saat melahirkan. Saya masih rasa sihat dan bertenaga. Sehinggakan proses bersalin kali ni sangat mudah dan cepat. Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda, sakit kontraksi memakan masa 2 hari dengan bukaan serviks baru 2 cm. Tapi kali ini, sakit kontraksi berlaku sangat sekejap. Sejurus sampai ke hospital, doktor cek bukaan serviks dah 7 cm. Diusung terus ke Labour Room. Sedang nurse & doktor buat persiapan untuk sambut baby, saya terus rasa nak meneran. Doktor cuba cek bukaan serviks, memang dah 10 cm. Dengan 2 kali push sahaja, saya selamat melahirkan baby girl yang sangat comel.

Kulit baby sangat halus mulus, putih merah. Doktor pun puji, uri cantik, luka perinium sangat minimal dan proses jahitan sangat mudah. Baby pun sangat baik. Disebabkan susu badan saya dah mula mengalir sejurus melahirkan, baby terus tidur kekenyangan." - Puan Anna Eddy

Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung
 Mahu cuba Set Hamil Shaklee juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga Kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Monday, 13 August 2018

Pengalaman Indah Saat Bergelar Seorang Ibu.

August 13, 2018 0
Pengalaman Indah Saat Bergelar Seorang Ibu.
"Nak kongsi pengalaman mengamalkan Set Hamil Shaklee. Saya hamil anak pertama dan saya tidak tahu perbezaan antara yang amalkan dan tidak amalkan Shaklee. Tetapi semasa bersalin hari tu saya kena induce. Memang senang sebab tak sampai 2 jam rasa sakit, dah bersalin. Doktor dan sister sendiri beritahu yang saya senang bersalin. Nak kata rasa sakit bersalin tu, lagi sakit rase sembelit. Tak sakit sangat la kot. Sebab kalau dengar cerita kawan-kawan semua ngeri-ngeri.

Lepas bersalin, nurse suruh susukan baby. Alhamdulillah susu ada. Anak pertama orang kata susu susah nak keluar tapi saya OK. Sekarang ni nak beri baby menyusu pun tak boleh leka, takut baby tersedak. Banyak kali dah minum sampai terbatuk-batuk dia. Susu laju sangat. Dan hari ni hari ke-14 berpantang dan saya terus consume Set Bersalin Shaklee, dan tambah Lecithin. Harap-harap boleh kurus balik :)" - Puan Erin Nurdin

Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung




 Mahu cuba Set Hamil Shaklee juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Sunday, 12 August 2018

Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Rozainah

August 12, 2018 0
Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Rozainah
"Masa saya pregnant ni, memang allergic habis, kat badan naik ruam, gatal-gatal kat leher, teruk jugak especially kalo berpeluh memang menggaru jek laa. Merah-merah habis, sapu ubat pun tak jalan even makan vitamin C yang hospital provide pun tak jalan. Tapi lepas makan Shaklee ni sikit-sikit mula hilang. Now dah takde langsung. Even kalo peluh-peluh pun memang tak ada gatal.

Satu lagi saya ni ada resdung. Kalau dulu kat belakang badan memang ada gatal-gatal. Tapi Alhamdulillah sekarang syukur sangat, gatal-gatal dah tak ada. Parut makin lama juga semakin pudar.

Part yang saya suka nak share ialah bila saya dapat rasakan perubahan pada kulit ni sendiri. Kalau dulu kulit saya kering, especially kat muka ni, selalu menggelupas. Bila pegang memang rasa kasar, now dah tak lagi. Pegang rasa moist je. Then parut jerawat pun slowly hilang. Jerawat pun Alhamdulillah dah jarang nak tumbuh.

Satu lagi, senang betul nak buang air besar. Kalau dulu biasa 3 hari sekali, now tiap-tiap pagi toilet dah melambai-lambai. Hehehe.

Masa pregnant ni HB saya selalu rendah. Bila checkup kat klinik, nurse kat situ siap sound kalo darah ni rendah lagi kena pergi jumpa doktor lebih kerap. Bising jugalah dia. Padahal saya dah banyak makan sayur hijau, siap survey lagi makanan apa boleh tambahkan darah. Tanya org kat FB tu lagi. Lepas makan pun sama juga macam tu. Frust betul, bukan apa, takut effect kat baby and diri sendiri juga kan. Tapi Alhamdulillah lepas consume Set Hamil Shaklee ni dalam 2 bulan, bila pergi checkup, nurse kata dah ok sangat! Syukurnya! Thanks to Shaklee.

Makan vitamin ni jugak buat saya lebih bertenaga. Almaklumlah kali ini mengandung anak ke 4. Yang sebelum ni semua dah besar. So agak penat uruskan kerja umah ditambah kerja lagi. Jadi adanya B-complex ni rasa badan tu sedap sket la. Dah boleh ke sana ke sini dgn aktifnya. Kadang-kadang bila duduk je tak buat kerja, rasa tak sedap hati pula. Jadi aktif dengan sendirinya.

Ostematrix ni plak memang makan setiap malam kan. Yang saya paling suka and terpukau bila SENANG BANGUN PAGI. Seriously, saya ni jenis kalau penat selalu susah bangun pagi atau tido lewat. Tapi bila makan Ostematrix ni, dalam pukul 5.30 pagi mesti dah bangun. Lepastu mata terkebil-kebil dah tak boleh tidur. Apa lagi terus bangun and prepare utk sarapan, kemas umah. Ni pulak anak-anak dah sekolah memang cantek sangat la tuh. Suka sangat tau! Kalau dulu selalu kene perli ngan suami asyik bangun lambat je. Sekarang dia dah ok. Hehehe.

Satu lagi kan, saya ni jenis selalu tulang kat kaki ada bunyi kalo bangun dari duduk atau gerakkan kaki tu. Tapi Alhamdulillah sejak makan Ostematrix, dah tak ada bunyi-bunyi tu lagi. Agak terkejut juga lah. Bunyi tu plak tak agak-agak, kuat gak. Malu kadang bila orang dengar. Sekarang Alhamdulillah, syukur sangat.

ESP baru beli so belum nampak lagi perubahannya tapi rasanya mmg sedap laaa..ditambah ngan milo suam..huhuhuh.....nanti bila dah ada apa2 perubahan saya bagitau ek. Vitamin Shaklee Terbaik Ok la, apapun so far shaklee terbaeekkk laaa....thx pada Hana and kak Cery especially website akak tuh...info kat sana mmg banyak betul, tak terabih lagi saya baca....huhuhu....thanks again" - Puan Rozainah

Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung

Berminat, mahu cuba Set Hamil Shaklee juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM,  Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.

Saturday, 11 August 2018

Testimoni Set Hamil Shaklee : Sembelit Tiada Lagi

August 11, 2018 0
Testimoni Set Hamil Shaklee : Sembelit Tiada Lagi
"My 1st, 2nd and 3rd pregnancy dulu selalu sembelit, biasa lah kan bila dah boyot tu. Then masa breastfeed anak ke-3, berjumpa dengan Shaklee. Saya makan Set Breastfeeding, dan continue je sampai la sekarang ni pregnant anak ke-4, now dah 7 months, still continue sahaja suplement yang breastfeeding tu juga (Vita C, Vitalea, Omega Guard, Ostematrix). Saya tak tahu lah mungkin faktor pemakanan saya, tapi rasanya supplement tu semua pun memang membantu saya. Setakat 7 bulan mengandung ni belum sekali pun saya sembelit, cramp pun tak pernah lagi. Alhamdulillah saya sihat setakat ni ;)" - Puan Adilah

Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung

Mahu mencuba Set Hamil Shaklee juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my/+60109007534

Fiefi Irafizah,
Pengedar Shaklee Changlun.
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Friday, 10 August 2018

Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Hazarini

August 10, 2018 0
Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Hazarini
Kalini Puan Hazarini mengandung lagi. Masih setia dengan Set Hamil Shaklee.

Pengalaman mengandung sebelum ni bersama Set Hamil Shaklee membuatkan badan beliau tidak mudah lesu, bangun pagi pun tak rasa lenguh-lenguh, malah lebih bertenaga.

Kulit pun tak kusam, muka pun tak pucat. Malah, masa nak bersalin tu memang rasa bertenaga. Beliau mengalami bleeding tapi nurse pelik, kerana takde rasa pening atau pucat muka. Rupanya, sebelum masuk labour room dah minum ESP. Alhamdulillah, jahit pun takde.


Testimoni Set Hamil Shaklee


Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung
Mahu mencuba Set Hamil Shaklee juga? Boleh Hubungi Fiefi k.

www.wasap.my/+60109007534 

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Thursday, 9 August 2018

Migrain Hilang Selepas Amalkan Set Hamil Shaklee

August 09, 2018 0
Migrain Hilang Selepas Amalkan Set Hamil Shaklee
"Ketika hamil arwah anak ke-3 pada awal 2012, saya mengalami Pre-Eclampsia dan Hypertension Stage 3 (bacaan Systolic mm Hg sehingga 240+). Perlu makan berjenis-jenis ubat. Antara yang saya ingat ialah Atenolol & Propranolol untuk kurangkan tekanan Darah Tinggi & diletakkan di bilik berasingan, bilik Hypertension.

Lepas bersalin, saya mula migrain. Migrain teruk, hantukkan kepala, tarik rambut sendiri kononnya nak kurangkan sakit. Saya rasa itu effect dari ubatan waktu pregnant cause sebelum ni saya tak pernah migrain sampai berdenyut-denyut satu kepala. Kerja terganggu, menangis tahan sakit. Awalnya tak nak ambil pain killer kerana bimbang ada effect jangka panjang. At last terpaksa ambil cause tak tahan sangat sakitnya. Hanya Allah swt yang tahu.

Sehinggalah saya cuba Shaklee ketika pregnant anak ke-5 akhir 2013 (masa anak ke 4 belum kenal Shaklee). Saya amalkan Set Hamil Shaklee: ESP, B Complex, Ostematrix, Vita C, Omega Guard. Lepas consume dalam 3 bulan baru saya perasan migrain dah lama tak menyerang. Sakit kepala yang teramat tu dah hilang. Hilang terus! Macam miracle je. (Now dah 10 bulan tak migrain. Alhamdulillah)

Bila fikir balik, ohhhh rupanya set yang saya ambil tu juga Set Migrain iaitu B Complex dan Ostematrix. Set ni bukan untuk hamil je, multifunction tau. Alhamdulillah lega sangat bila sendiri dapat merasa perubahan positif. Mudah-mudahan dijauhkan dari Migrain sampai bila-bila Aamin. Berpantang pun masih ambil set sama..penjimatan di situ..bagus kan Shaklee?" ~ Puan M

Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung

Alhamdulillah. Asbab mengamalkan Set Hamil Shaklee untuk kesihatan semasa mengandung, migrain yang dialami oleh Puan M juga pulih.

Best kan Set Hamil Shaklee ni, nak baca lagi kesan best pengamal-pengamal set hamil ni. Boleh baca sini.

Berminat nak cuba juga? Boleh hubungi Fiefi.

www.wasap.my/+60109007534

Fiefi Irafizah.
Pengedar Shaklee Changlun.
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.


Wednesday, 8 August 2018

Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Aeinna

August 08, 2018 0
Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Aeinna
Jom baca pengalaman Puan Aeinna yang mengamalkan Set Hamil Shaklee semasa mengandungkan anak yang kedua.

"Saya guna Set Hamil Shaklee waktu anak kedua. Perbezaan ketara, tiada langsung cramp kaki malam-malam (simpul biawak), bertenaga je even bulan ramadhan (8 bulan mengandung waktu tu dan Alhamdulillah dapat puasa penuh).

Tak ada demam, tak ada batuk, lelah, tonsilitis dan keputihan seperti mana 1st pregnancy.

Selepas bersalin, perkembangan baby Alhamdulillah baik , 3 bulan dah meniarap dan mula merangkak (kata doctor, tulangnya kuat). Jarang sakit Alhamdulillah dengan izin Allah, bonus baby tembam, gebu & cerah asbab Mamanya continue Set Menyusu Shaklee pula."

Testimoni Set Hamil Shaklee

Alhamdulillah. Seronok baca kan. Ramai ibu-ibu telah merasai kebaikan Set Hamil Shaklee ni. Nak baca yang lain boleh klik sini.

Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung


Nak cuba Set Hamil Shaklee juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.wasap.my/+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam dan UUM, Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.

Saturday, 3 March 2018

Babyfood Toddible Sangat Best !

March 03, 2018 1
Babyfood Toddible Sangat Best !
Toddible.

Merupakan satu brand makanan bayi dari usia 6 bulan ke atas.

Bestnya Toddible ni kerana ianya menggunakan bijirin, buahan serta sayuran semulajadi 100% tanpa bahan pengawet, pewarna, garam juga gula.

So, memang selamat dan sangat baik untuk bayi. Memang terbaik !

Ada 5 pilihan:
Veggie Powder, Grain Series, Travel Series, Happy Floss, Toddible Toddler Porridge

Lagi menarik Toddible ni sangat sangat sangat membantu ibu-ibu yang ada masalah mahu menyediakan makanan berkhasiat untuk anak-anak.

Tak kisah lah masalah dari segi nak menyediakan makanan yang perlukan pelbagai proses untuk masak, kukus, blend bagi halus lagi, atau banyak sangat hal dan urusan hingga kurang masa nak masak,nak beli kat kedai takut ada campur garam gula pula.

Toddible juga sangat sesuai buat ibu-ibu yang mahu pergi bercuti tapi pening fikirkan makanan berkhasiat anak-anak yang baru nak makan. Ataupun buat ibu-ibu bekerja yang pagi-pagi kadang kalut nak bekalkan makanan bayi untuk dimakan di taska atau rumah pengasuh.

Toddible ni sangat mudahkan kerja-kerja si ibu sebab tak perlukan masa yang lama nak sediakannya. Hanya perlu tuang air panas je dah siap. Dan jika guna Veggie Powder hanya perlu panaskan atas api dalam masa 3 minit sahaja. Senangkan? Ayah-ayah pun boleh dah nak bantu ibu-ibu suap anak makan :)

Yes, Toddible ni sangat mudah nak sediakan, sedap, berkhasiat dan selamat.


Berminat, mahu cuba Toddible boleh hubungi Fiefi k :)

012-266.0427 , atau senang tekan je link berikut:

http://toddiblebyFF.wasap.my

Jom sama-sama kita penuhi hak bayi terhadap makanan sihat.


Friday, 2 March 2018

Kenali tanda-tanda bayi sudah bersedia nak makan.

March 02, 2018 0
Kenali tanda-tanda bayi sudah bersedia nak makan.
Ramai mak-mak tak sabar tunggu baby berusia 6 bulan kan? Yes! Masa ni lah masa yang menjadi kebiasaaan baby diperkenalkan dengan makanan pejal (solid food). Tapi bersediakah baby kita nak tambah menu lain, selain susu je sebelum ni? :)

Ok, berikut tanda-tanda baby sudah bersedia nak makan,
1)  Baby boleh mengangkat kepalanya dan mengekalkan posisi itu
2) Baby boleh duduk dengan baik apabila dipegang (dengan sokongan)
3) Baby boleh menolak makanan ke bahagian belakang mulutnya dan menelan. Bila baby berupaya melakukan ini, kita boleh perasan yang air liurnya pun mula kurang meleleh.
4) Baby mula tunjuk minat pada makanan. Bila kita makan atau pegang makanan, baby mula merenung dan cuba mencapai makanan tersebut dan seolah mahu mengambilnya masuk ke mulut.
5) Berat baby naik secara sihat. Pastikan dua kali ganda dari berat lahirnya atau sekurang-kurangnya 6 kg. 

Jika baby korang mula tunjuk tanda-tanda di atas,  bersyukur  dan beronoklah. Sebab lepas ni boleh tengok reaksinya mukanya makan. Pasti comel :) Juga boleh mula masak makanan untuk baby.

Kebiasaannya baby 6 bulan sudah mula tunjuk berminat untuk makanan pejal.
.
.

Ohya! Pastikan korang ambil tahu jenis makanan yang boleh baby makan ikut usianya, jangan suka-suka je.

Bagi mak-mak yang baby nya belum tunjuk minat atau belum bersedia lagi nak makan, tak apa. Jangan dipaksa pula. Masanya kan tiba. Sabar k !


Thursday, 1 March 2018

Quote of the day #21

March 01, 2018 0
Quote of the day #21
Assalamualaikum :)

Aaargghh...lama betol tak bersiaran di dunia blogging ni. 
Dah berwajah baru dan bertukar nama baru pun mood still kelaut. Haha alasan sangat kan. 
Fiefi baru tukar domain dari blogfiefi.blogspot.my ke irafizah.com . 
Guna sebahagian dari nama fullname lah pulak.
.
Ohya ! ini juga post pertama bagi tahun 2018. hohoho.
Kiranya my 2018 start with Mac haha...Januari dan Februari tu kira trial laa.kikiki.
.
2018 ni banyak tugas baru nak pikul. 
Almaklum anak sulung dah jejak kaki ke sekolah kebangsaan tahun ni.
Ni pulak si bongsu baru dapat kaki, baru tak baru dah sebulan laa.
Apapun, matlamat dan target 2018 pun banyak nak kena capai ni. So, jom realisasikannya.

Dan sejujurnya, untuk bermula perlu kuat dan cekal bagi semangat konsisten untuk berjaya. 
.
Yes, yes, yes I can do it.
Yes, yes, yes, we can do it.
.
.

'The first step is always the hardest.'
.
Biasalah bila nak mula kan, tapi bila dah konsisten dah jadi habit insyaAllah kejayaan dikecapi.
Pentingnya usaha, buat dan buat bagi jadi. 
Kena kuat untuk konsisten. Anda boleh!
 Percayalah. 
.

'Take small steps everyday and one day you will get there.'
.
You can do it :)
☺☺☺☺☺☺☺

Doakan semoga Fiefi dipermudahkan urusan blogging selepas ini dan capai target 2018.
Aamiin.