Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Rozainah - Kedai Vitamin Changlun.

Sunday, 12 August 2018

Testimoni Set Hamil Shaklee : Pengalaman Puan Rozainah

"Masa saya pregnant ni, memang allergic habis, kat badan naik ruam, gatal-gatal kat leher, teruk jugak especially kalo berpeluh memang menggaru jek laa. Merah-merah habis, sapu ubat pun tak jalan even makan vitamin C yang hospital provide pun tak jalan. Tapi lepas makan Shaklee ni sikit-sikit mula hilang. Now dah takde langsung. Even kalo peluh-peluh pun memang tak ada gatal.

Satu lagi saya ni ada resdung. Kalau dulu kat belakang badan memang ada gatal-gatal. Tapi Alhamdulillah sekarang syukur sangat, gatal-gatal dah tak ada. Parut makin lama juga semakin pudar.

Part yang saya suka nak share ialah bila saya dapat rasakan perubahan pada kulit ni sendiri. Kalau dulu kulit saya kering, especially kat muka ni, selalu menggelupas. Bila pegang memang rasa kasar, now dah tak lagi. Pegang rasa moist je. Then parut jerawat pun slowly hilang. Jerawat pun Alhamdulillah dah jarang nak tumbuh.

Satu lagi, senang betul nak buang air besar. Kalau dulu biasa 3 hari sekali, now tiap-tiap pagi toilet dah melambai-lambai. Hehehe.

Masa pregnant ni HB saya selalu rendah. Bila checkup kat klinik, nurse kat situ siap sound kalo darah ni rendah lagi kena pergi jumpa doktor lebih kerap. Bising jugalah dia. Padahal saya dah banyak makan sayur hijau, siap survey lagi makanan apa boleh tambahkan darah. Tanya org kat FB tu lagi. Lepas makan pun sama juga macam tu. Frust betul, bukan apa, takut effect kat baby and diri sendiri juga kan. Tapi Alhamdulillah lepas consume Set Hamil Shaklee ni dalam 2 bulan, bila pergi checkup, nurse kata dah ok sangat! Syukurnya! Thanks to Shaklee.

Makan vitamin ni jugak buat saya lebih bertenaga. Almaklumlah kali ini mengandung anak ke 4. Yang sebelum ni semua dah besar. So agak penat uruskan kerja umah ditambah kerja lagi. Jadi adanya B-complex ni rasa badan tu sedap sket la. Dah boleh ke sana ke sini dgn aktifnya. Kadang-kadang bila duduk je tak buat kerja, rasa tak sedap hati pula. Jadi aktif dengan sendirinya.

Ostematrix ni plak memang makan setiap malam kan. Yang saya paling suka and terpukau bila SENANG BANGUN PAGI. Seriously, saya ni jenis kalau penat selalu susah bangun pagi atau tido lewat. Tapi bila makan Ostematrix ni, dalam pukul 5.30 pagi mesti dah bangun. Lepastu mata terkebil-kebil dah tak boleh tidur. Apa lagi terus bangun and prepare utk sarapan, kemas umah. Ni pulak anak-anak dah sekolah memang cantek sangat la tuh. Suka sangat tau! Kalau dulu selalu kene perli ngan suami asyik bangun lambat je. Sekarang dia dah ok. Hehehe.

Satu lagi kan, saya ni jenis selalu tulang kat kaki ada bunyi kalo bangun dari duduk atau gerakkan kaki tu. Tapi Alhamdulillah sejak makan Ostematrix, dah tak ada bunyi-bunyi tu lagi. Agak terkejut juga lah. Bunyi tu plak tak agak-agak, kuat gak. Malu kadang bila orang dengar. Sekarang Alhamdulillah, syukur sangat.

ESP baru beli so belum nampak lagi perubahannya tapi rasanya mmg sedap laaa..ditambah ngan milo suam..huhuhuh.....nanti bila dah ada apa2 perubahan saya bagitau ek. Vitamin Shaklee Terbaik Ok la, apapun so far shaklee terbaeekkk laaa....thx pada Hana and kak Cery especially website akak tuh...info kat sana mmg banyak betul, tak terabih lagi saya baca....huhuhu....thanks again" - Puan Rozainah

Set Hamil Shaklee Pilihan Ibu-ibu Mengandung

Berminat, mahu cuba Set Hamil Shaklee juga? Boleh hubungi Fiefi k.

www.whatsapp.my//+60109007534

Fiefi Irafizah
Pengedar Shaklee Changlun
COD juga kawasan Bukit Kayu Hitam, dan UUM,  Kedah.
Pengeposan ke seluruh Malaysia.

No comments:

Post a Comment